top of page

SAMMEN,

VI KAN STOPPE

PLASTIKK KRISEN

- Dykkere er de eneste menneskene som ser verden under vann

Vi ser hva forsøpling gjør med havet vårt, vi er vitne til effekten det har på maritimt liv langs hele den Norske kysten. Dette har skapt en frustrasjon og en følelse av at det er for sent - men å gi opp er ikke et alternativ. 

I 2019 fjernet vi 1.3 tonn med avfall fra din kyst, og i 2020 skal vi fordoble dette. 1.3 tonn kan høres lite ut, men majoriteten av dette er spøkelses tegner, garn og giftig avfall som har en direkte påvirkning på maritimt liv. Det er utfordrende og krevende for en dykker å fjerne søppel på havets bunn - og det kreves mye kartlegging, planlegging og utstyrs logistikk for å gjennomføre enn slik aksjon på en sikker og trygg måte.

Dykkermiljøet i Norge er sultne på å ta i et tak for å gjøre havet mer bærekraftig, vi er inspirerte og motiverte. De fleste instruktører gjør en god jobb med å inspirere ny-utdannede dykkere til å forstå hvilken situasjon vi er i og at de som dykker er i en posisjon til å forandre situasjonen.

Hva kan jeg gjøre?

Du trenger ikke være en dykker for å hjelpe til 

http___pluspng.com_img-png_wwf-logo-vect

WWF - Bli en fadder

Det aller viktigste vi kan gjøre for å snu utvik­lingen, er å hindre nytt søppel fra å havne i havet. Derfor jobber WWF både nasjonalt og internasjonalt for å få til dette.

Logo_gr%C3%83%C2%B8nn_stor_RGB_edited.pn

Naturvernforbundet - Bli medleom

Verden må i fremtiden slutte å bruke plast. Og skal vi komme dit, må vi starte med forbud mot alle de plastproduktene som enkelt kan erstattes av fornybare og nedbrytbare materialer. Det må også settes en høy miljøavgift på all annen bruk av plast.

bottom of page